Welkom op de website v.d. Krabbelbuurt

Wij wonen met onze Berner Sennenhonden in het mooie plaatsje Westzaan. Westzaan is een dorp en een voormalige gemeente in de Zaanstreek, dat in 1974 opging in de gemeente Zaanstad, in de provincie Noord-Holland. Het grootste deel van Westzaan bestaat uit lintbebouwing. Het bestaat uit meerdere buurtschappen, van oorsprong waren dit Weiver, Kerkbuurt, Krabbelbuurt, Zuideinde en het iets later ontstaande Noordeinde. De Krabbelbuurt wordt sinds de 20e eeuw de J.J. Allanstraat genoemd. Daar wij aan de J.J. Allanstraat wonen hebben wij onze kennel vernoemd naar de vroegere naam van de buurtschap Krabbelbuurt.

Berner Sennenhonden

Onze eerste hond was een Sint Bernard en deze werd gevolgd door een dwergpoedel. Tesamen met konijnen, cavia's, poezen en eenden is het bij ons altijd een beestenboel geweest. Maar toch is er even geen hond geweest, wel waren wij voor vele vrienden een oppasplek waar je terecht kon. Wij wisten al na het overlijden van de Sint Bernard dat de volgende hond een Berner Sennenhond zou zijn. En ja hoor, in 2009 is Cindy (Esta Una v. Lochtenburg) bij ons in huis gekomen, een Berner Sennen van bijna 8 jaar opgehaald in een asiel. Wij wisten dat zij ernstige arthrose had maar met behulp van medicijnen en aangepast voer heeft zij bij ons de mooie leeftijd van 10,5 jaar mogen halen.

Om Cindy te vergezellen kwam daar al gauw in 2009 Laika bij. Nadat in 2010 Cindy overleden was is begin 2011 daar ook Dara van Sharel bijgekomen. Dara kreeg 16 mei 2013 haar eerste nest welpen (ons A-nest). Uit dit nest hebben wij Aida van de Krabbelbuurt zelf gehouden, waardoor de Berners nu gezellig met z'n 3en zijn.

© 2012, Berner Sennenhonden v.d. Krabbelbuurt. Alle rechten voorbehouden.